Tomografia computerizata in Moldova

Despre tomografia computerizata

Ce este Tomografia Computerizată (CT) ?

 

Tomografia computerizata in Chisinau (CT) reprezintă o metodă avansată de imagistica medicala non-invaziva, combinarea raze X cu tehnologia de calculator pentru a obține imagini clare și detaliate ale structurilor anatomice interne ale corpului uman. Principiul obținerii informațiilor este total diferit de rezonanța magnetică și constă în efectuarea unor radiografii multiple, seriate, ale corpului uman, care în urma unui complicat calcul matematic vor alcatui la finalul examinarii o reconstrucție volumetrică multiplanară (în diverse planuri) a intregii regiunii de interes. Este folosită pentru a investiga practic fiecare regiune a corpului uman însă prezintă o acuratețe sporită în evaluarea oaselor, organelor interne și vaselor de sânge.

AVANTAJE

  • metodă modernă de investigaţie;
  • timp scurt de efectuare;
  • oferă posibilitaţi de reprezentare multiplanară;
  • detectează leziuni foarte mici (<0,5 mm);
  • recomandabilă în investigaţii la nivelul tuturor organelor.

 

CONTRAINDICAȚII

  • sarcina.

 

CONTRAINDICAȚII în cazul investigațiilor cu contrast i/v

  • pacientul hiperalergic la vreun medicament sau chiar la substanța de contrast;
  • insuficiență renală, insuficiență cardiac severă;
  • patologii a glandei tiroide.
Informații suplimentare

Beneficii:
+  AIDR 3D (Adaptive Iterative Dose Reduction 3D)  - soft integrat pentru controlul automat al expunerii radiologice care permite otimizarea maximală a dozei de iradiere în dependență de masa corporală a pacientului, zonei de interes și protocolului de scanare. 


+ SEMAR (Single Energy Metal Artifact Reduction) – algoritm complex ce utilizează tehnici sofisticate de reconstrucție pentru reducerea artefactelor provocate de metale (implant dentar, endoproteze metalice) și permite analiza țesuturilor moi adiacente cu o acuratețe sporită.


+ DUAL ENERGY - este o tehnologie destul de nouă, care utilizează sincron două energii diferite a valorilor de expunere (razele roentghen primare și secundare) pentru a realiza imaginile. Acest regim unical permite o flexibilitate în postprocesarea imaginilor achiziționate, prin urmare poate îmbunătăți imagistica vasculară prin creșterea atenuării vaselor la energii inferioare, oferind o vizualizare îmbunătățită a vaselor puternic calcificate cu ajutorul tehnicilor de scădere a dozei de expunere.  O altă aplicare a tehnicii date este stabilirea tipului de calculi (urați, oxalați) în boala urolitiazică. 


+ PEDIATRIC CARE – protocoale pediatrice adaptate conform vârstei și masei corporale, în conformitate cu  standardele mondiale, permit efectuarea investigațiilor copiilor cu o doză de expunere minimală.


+ HEAVY CARE – instalația TC Aquilion Prime dispune de cea mai mare apertură (gaură) de 80cm iar masa instalației are o capacitate de ridicare pînă la 200 kg. Pe lîngă acest fapt instalația este dotată cu protocoale de scanare special ajustate pentru persoanele supraponderale. 

Serviciile noastre

Tehnologii unicale de tomografia computerizata cu 160 secțiuni

 

Servicii de tomografia computerizata in Moldova cu scanarea în 160 de secțiuni și cu o viteză de rotație de 35 milisecunde oferă beneficii clinice superioare tuturor tipurilor de pacienți.

AVEM CEA MAI MICĂ DOZĂ DE IRADIERE LA TC
Tomograful Computerizat este dotat cu o tehnologie unicală ce permite reducerea dozei de iradiere cu pînă la 60% comparativ cu alte tehnologii existente.

CEA MAI MARE APERTURĂ - 78 CM ÎN DIAMETRU
Tomograful Comuterizat dispune de cea mai mare apertură (gaură) de 78cm - ceea ce permite scanarea pacienților supraponderali și celor claustrofobi.

SCANAREA LA TC CU PREZENȚA IMPLANTELOR
Tomograful Computerizat din dotare reduce artefactele provocate de metale (implant dentar, endoproteze metalice), ceea ce permite analiza țesuturilor moi adiacente cu o acuratețe sporită în pacienții cu proteze sau pacemakere.

VITEZA RAPIDĂ DE SCANARE LA TC
Servicii de tomografia computerizata in Chisinau sunt foarte rapide. Tomograful face o rotație completă în jurul pacientului doar în 0.35 secunde, fapt care necesită o reținere minimală a respitației sau exclude necesitatea acesteia - un lucru important în scanarea pacienților pediatrici, și pacienților în vărstă sau în anxietate.

TEHNOLOGIA DUAL ENERGY
Acest regim unical de scanare oferă o flexibilitate în postprocesarea imaginilor achiziționate, prin urmare poate îmbunătăți imagistica vasculară prin creșterea atenuării vaselor la energii inferioare, oferind o vizualizare îmbunătățită a vaselor puternic calcificate cu ajutorul tehnicilor de scădere a dozei de expunere.

SCANAREA COPIILOR CU DOZE MICI DE IRADIERE
Dispunem de protocoale pediatrice de scanare, adaptate conform vârstei și masei corporale, în conformitate cu standardele mondiale, ceea ce permite efectuarea investigațiilor la copii cu o doză de expunere minimală.

Puteți vedea prețuri la tomografia computerizata pe site-ul nostru!

Inscrieti-va la alte servicii noastre de tomografia – Rezonanta magnetica 

 

IRM in Moldova - doar CEIM.md!

  • CT a creierului fara contrast
    1 400 lei
  • CT a creierului cu contrast
    3 500 lei
  • CT a sinusurilor paranazale
    1 300 lei
  • CT a sinusurilor paranazale si a creierului
    1 700 lei
  • CT a nazofaringelui sau laringeluri
    1 400 lei
  • CT a coloanei vertebrale 1 - regiune anatomica (cervicala, toracala, lombara, sacrala, coccigiana)
    1 400 lei
  • CT a toracelui și mediastinului fără contrast
    1 400 lei
  • CT a toracelui și mediastinului cu contrast
    3 500 lei
  • CT a abdomenului fără contrast
    1 400 lei
  • CT a abdomenului cu contrast
    3 500 lei
  • CT a bazinului mic fără contrast
    1 400 lei
  • CT a bazinului mic cu contrast
    3 500 lei
  • CT articulațiilor 1 - regiune anatomică
    1 400 lei
  • CT a regiuni anatomice (femurului, gambei, braț, antrebraț, gît)
    1 400 lei
  • CT a regiuni anatomice (femurului, gambei, braț, antrebraț, gît) cu contrast
    3 500 lei
* - Citiți regulile de pregătire
Solicită apel

Angiografia cerebrală prin TC

Angiografia cerebrală prin CT – reprezintă o metodă de diagnostic avansată ce presupune administrarea intravenoasă a substanței de contrast în scopul vizualizării și evaluării arterelor/venelor cerebrale. Este o investigație cu un grad foarte înalt de informativitate în cazul depistării aneurismelor și malformațiilor arterio-venoase și tumorilor, la fel, pentru planificarea tratamentului chirurgical a acestora. 

În cazul accidentelor vasculare cerebrale, angiografia prin CT este utilă pentru determinarea etiologiei ischemice sau hemoragice a AVC. În cazul aterosclerozei vaselor magistrale poate face diferențierea între un tromb ocluziv total, subocluziv sau stenoză aterosclerotică.

Pentru evaluarea pacienților cu AVC acut, angiografia CT este o metodă rapidă și acurată, informațiile relevante în ceea ce privește atât calibrul și permeabilitatea vasculară, cât și perfuzia parenchimatoasă fiind obținute la prima trecere a substanței de contrast aplicată în bolus.

img-investigation
img-investigation

pregătire

Pregătirea generală pentru Tomografie Computerizată

Pregătirea pacientului pentru tomografia computerizată nu este un proces complicat. Dacă urmează o investigație la nivelul abdomenului, este recomandat ca pacientul să nu mănânce cu 4 ore înainte, iar în alte cazuri, înainte de efectuarea tomografiei, poate fi necesară administrarea laxativelor sau efectuarea unei clisme pentru curățarea completă a tractului intestinal inferior.
Dacă urmează o examinare în zona capului, trebuie îndepărtate obiectele metalice precum cerceii sau protezele dentare, pentru a nu afecta rezultatul tomografiei computerizate.

Pregătirea specială pentru tomografie computerizată cu contrast

  • Pacientul nu trebuie să consume alimente în ziua investigației
  • Obligator prezintă rezultatele la analizele de uree și creatinină (nu mai vechi de 10 zile)
  • Pacienții care primesc tratament pentru diabetul zaharat, vor întrerupe administrarea preparatelor cu 3 zile înainte de data investigației
  • Dacă pacientul a mai efectuat investigații cu contrast anterior, va prezenta rezultatele investigației în ziua programării.